Alpaka sjal – strikkekit med garn og opskrift: SHEA

Alpaka sjal med hæklede blomster: SHEA – strikkekit fra Doggerland Design

Shea sjalet i 100% alpaka, er både noget af det blødeste og nemmeste du kan strikke. Selve sjalet er helt enkelt, og et godt begynderprojekt. Designet af Marianne Damgaard Porsborg i 2015.

Alpaka sjal, garn og opskrift, damestrik, designer strik

Shea – snit og mønster…

Alpaka sjalet Shea, er så enkelt at selv begyndere kan være med. Det strikkes helt i retstrikning, nedefra og op. Sjalet er trekantet, og i princippet kan man strikke det så langt og stort, som man har lyst til.

Shea afsluttes med en hæklet kant af musetakker, og pyntes eventuelt med et hav af hæklede blomster i forskellige farver. Opskriften til de hæklede blomster følger med, og er også rimelig nem. Der følger ikke garn med til blomsterne, men de kan fint laves af forskellige rester uldgarn.

Alpaka sjal, designer strik, garn og opskrift i pakke, Shea kit

Sjal i den blødeste alpaka

Shea strikkes i garn af 100% alpaka fra Filcolana, mærket Indiecita, som er superblød og lækker. Indiecita er i øvrigt en rimelig billig alpaka garn, sammenlignet med andre mærker – holder godt og er dejlig at strikke med!

Alpaka garn Indiecita fra Filcolana. 100% alpaka, i kit med garn og opskrift

Shea – om navnet…

Navnet Shea er den engelske version af det gæliske navn Séaghdha, som skulle betyde Admirable – beundringsværdigt (kilde: behindthenames.com, 2018). Beundringsværdigt, er lige præcis hvad jeg synes helt enkle ting ofte er, når det er godt. For som Charles Chaplin sagde: “Simplicity is not a simple thing”.

Alpaka sjal med hæklede blomster, opskrift og garn i strikkekit fra Doggerland Design

Vaskeanvisning – sådan vasker og behandler du Shea sjalet

Dit nye alpaka sjal skal håndvaskes, nænsomt og ikke for ofte. God uld – og alpaka “uld” har nemlig en selvrensende effekt. Kort fortalt, “kaster” strik af god uld urenheder af sig, og denne effekt kan udnyttes ved blot at lufte det håndstrikkede en gang imellem. Se gerne mere om vask af uldtøj – her 🙂

Garn, garnkits og tilbehør til strik og hækling online i webshoppen garnkits.dk

God fornøjelse – og slid dit Shea sjal med helse!

Copyright: Marianne Damgaard Porsborg, Doggerland Design

Jægerspris, den 22. september 2018

doggerlanddesign

Indehaver af strikdesignfirmaet Doggerland Design, shoppen garnkits.dk og butikken Garnhytten i Frederikssund. Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education). Tidligere uddannet tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *