Brug små rester af strømpe-garn til nye stribede sokker…

Hvis man – som jeg, strikker (og bruger) MANGE uldne strømper og sokker, ender det jo i det lange løb med, at man også har et hav af små og store rester af de gode strømpegarner liggende – forudsat, naturligvis, at man ikke smider resterne ud….

Det gør jeg ikke, måske fordi jeg er lidt af en “genbrugs-nørd” – ergo: jeg nænner sjældent, at skille mig af med garnrester, uanset hvor små de er, fordi jeg tænker at de altid kan bruges senere, til et eller andet “reste-projekt”… Jeg har højest afleveret en pose med garnrester i ny og næ (og en hel sækfuld en enkelt gang) til den lokale Røde Kors afdeling eller -butik. Så fik jeg ryddet ud med god samvittighed, fordi jeg ved, at Røde Kors har mange strikkeklubber, hvis strikkende medlemmer forvandler garnrester til uundværlige tæpper, bamser mv., som bruges til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde.

MEN – du kan også bruge selv de mindste rester af strømpegarn, til stribede håndstrikkede strømper eller sokker (forskellen på strømper og sokker kan vi tage en anden god gang :-)) – forudsat, at det ikke vil genere dig, at strikke striberne lidt alternativt…

Sådan forvandler du “et hav” af strømpegarns-rester til et par stribede…

Til et par sokker i str. 38/39, med en skaft-længde på ca. 15 cm (incl. ribkant) bruges der ca. 60 gram strømpegarn der passer til pind 2½-3. Det betyder, at når jeg vil gå igang med at forvandle de små som større rester til et par nye, stribede håndstrikkede sokker (f.eks. som vist på fotos herunder), samler jeg først ca. 80 gram rester, så jeg ved, at der ihvertfald er nok til et par i min størrelse, uanset hvordan jeg strikker striberne undervejs i processen. Skal du strikke strømper eller sokker i andre størrelser – lægger du naturligvis bare lidt til eller trækker fra…

Som det ses af mine fotos, er reste-sokkernes striber ikke nødvendigvis lige brede. Det skyldes, at jeg jo netop strikker striberne med henblik på, at få brugt garnresterne op. Derfor strikker jeg først den ene sok som jeg nu har lyst til, og dernæst strikker den anden sok så godt som magen til, med striber i nogenlunde samme rækkefølge som den første, men altså med smallere eller bredere striber – til garnresten er brugt op.

Sådanne reste-sokker tudser jeg glad og fornøjet rundt i herhjemme, tager dem på i støvlerne om vinteren, bruger som en del af mit arbejdstøj, når jeg er i haven o.s.v. Ud over at have dejlig varme fødder med disse reste-sokker, så “luner” det jo også at vide, at de ikke har kostet mig andet end nogle timers (fornøjelig) arbejde med at strikke dem 🙂

Reste-sokker-2Reste-sokker-3

Jeg håber dette kan inspirere dig til at bruge garn-rester til et par “alternative” reste-sokker – eller til andre, stribede hjemmestrikkede sager! God fornøjelse!

Glade hilsner

Marianne Porsborg v/Garn webshoppen Doggerland Design

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).