Sådan hækler du nemme fine luftmaske-blomster

Hæklede blomster – måske i restegarn

Store hæklede blomster. Foto: Doggerland Design Store hæklede blomster. Design og foto: Doggerland Design

Garn til de hæklede blomster

Til de viste blomster er anvendt Shetlandsuld og en hæklenål 3½. Du kan naturligvis anvende den type garn og den størrelse hæklenål du har lyst til! Måske har du nogle gode rester? Der går ikke meget garn til 1 blomst 🙂

Store hæklede blomster:

Hækl 6 luftmasker (lm) og saml dem til en ring med en kædemaske (km) i 1. lm. Hvert ”blomsterblad” laves med 8 lm som fæstnes ned i lm-ringen med en km. Lav 5-8 blomsterblade (luftmaskebuer) rundt i ringen (se foto). Brug garnenderne til at montere blomsterne på dit håndarbejdes forside, og hæft enderne pænt på bagsiden.

Små hæklede blomster:

Hækles som de store blomster, blot med færre masker, og færre “blade” hele vejen igennem: lav f.eks. 4-5 lm til blomstens inderste ring, og hvert blomsterblad med 5-6 lm (istedet for 8).

Stor hæklet blomst (ca. 4 cm. i diameter) - af Shetlandsuld på hæklenål 3½. Foto: Doggerland Design

Stor hæklet blomst (ca. 4 cm. i diameter) – af Shetlandsuld på hæklenål 3½. Foto: Doggerland Design

Vask gerne blomsterne inden montering…

Da dit garn MÅSKE indeholder overskudsfarve, vil jeg anbefale dig at vaske blomsterne nænsomt, inden du monterer dem på det blivende håndarbejde… Måske som pynt på et nemt, retstrikket sjal, som vist med gratis opskrift her på bloggen (Hvordan man laver et nemt retstrikket, trekantet sjal). De er også fine at sætte på tørklæder, måske i enderne. Se nem opskrift på lange tørklæder – her!

God fornøjelse!

Har du spørgsmål, er du hjertelig velkommen til at skrive til mig, på mail: marianne@doggerlanddesign.dk

Marianne Porsborg v/Garn webshoppen Doggerland Design

www.doggerlanddesign.dk

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).