Økologisk garn i shoppen

Semilla Melange – og alle de andre. Jeg sætter nemlig fremover større og større fokus på økologi og naturlige materialer, når jeg udvælger nyt garn og tilbehør til salg i shoppen. Idag præsenterer jeg den første – en af mine egne yndlingsgarner:

Semilla Melange /BC Garn

En klassisk “nordisk-britisk garnkvalitet i mellemtykkelse. Semilla Melange er spundet af 100% GOTS certificeret økologisk uldgarn fra Argentinske fårefarme. Det er desuden mulesing-frit og garnet er kæmmet, så det har en god volumen og “lukker sig” ved brug. Det er anvendeligt til strik, hækling og vævning.

Et varmt og lækkert blødt uldgarn, som har mange anvendelsesmuligheder. For tiden er det fx populært med designs og opskrifter til strik på pind 3,5-4,5 mm, og her passer Semilla Melange perfekt til. Garnet er lagt op i fed og skal vindes til nøgler før brug.

Den vejledende strikkefasthed er 20-22 m = 10 cm, hvilket giver et væld af muligheder. Se fx shoppens opskrifter fra PetiteKnit – her, eller Sanne Fjalland – her. Begge anerkendte danske strikdesignere som vi kan være stolte af.

Garnets løbelængde er ca. 175 m pr. 50 g, hvilket er en del længere end andet garn med samme strikkefasthed. Brug løbelængde til beregning af garnforbrug ved køb af opskrift og husk at lægge til eller trække fra, hvis du laver ændringer til opskriften.

Semilla Melange farves i Tyrkiet og GOTS-certificeringen sikrer også gode arbejdsforhold for arbejderne på farveriet. Garnet er ifølge BC Garn godkendt med certificeringsnummer: BCS 25956.

Med hensyn til vask, er det vigtigt at vide, at garnet er kartet og derfor let kan filte. Derfor skal man ikke gnide og vride håndarbejde af Semilla Melange i våd tilstand, men mindre man altså ønsker at det skal filte. Det tåler heller ikke vask med for store udsving i vandets temperatur. Derfor anbefales nænsom håndvask. Til gengæld, skal håndarbejde og tøj lavet af godt garn som Semilla Melange – ikke vaskes så ofte! Læs gerne mere om mine anbefalinger til håndvask af uldstrik – her – på bloggen.

Netop fordi garnet er lavet af kvalitetsuld, og er kæmmet og kartet, er Semilla Melange super dejlig blød, og nem at strikke med. Og så de smukke farver! Se og køb det økologiske uldgarn i shoppen – her.

Kh Marianne fra garnkits.dk v/Doggerland Design

doggerlanddesign

Indehaver af firmaet Doggerland Design, shoppen garnkits.dk og den tidligere butik Garnhytten i Frederikssund. Uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education). Tidligere uddannet Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *