OPAL strømpegarn – og hvordan man får 2 par damesokker ud af 1 nøgle…

OPAL-sokker

Hvert efterår, og måske igen efter nytår, tager jeg mig altid – næsten uanset hvad jeg ellers er igang med – det jeg kalder et “sokke-strikke-heat” … Når det så småt begynder at blive koldt og mørkt om aftenen, og togturene i dagtimerne til København, bliver lidt mere rå og kedelige – så strikker jeg sokker en masse – mest til migselv (for jeg “bor” i uldsokker hver vinter), og lidt til familien…

Da jeg for mange år siden havde en “rigtig” garnbutik, forhandlede jeg et super godt strømpegarnsmærke (det tyske GGH Marathon), som desværre er gået ud af produktion. Marathon var blødt, kunne fås i mange smukke farver og var virkelig en slidstærk og langtidsholdbar strømpegarn. Og hånden på hjertet, så er der jo ikke meget fidus ved, at de hjemmestrikkede sokker bliver slidt op i løbet af nul komma fem…. som, de gør – med flere andre og måske billigere strømpegarnsmærker. Og der findes virkelig et hav af strømpegarnsmærker, så ja – det kan være lidt svært at finde lige det garnmærke, som matcher ens egen smag og pengepung. Sorgen var altså stor her i huset, da min sidste rest Marathon strømpegarn var strikket op. MEN – så faldt jeg over OPAL’s strømpegarn…

OPAL er også et tysk garnmærke, og jeg må sige, vel vidende at det nok lyder meget salgsorienteret 🙂 – at OPAL kun har overrasket mig positivt! OPAL produceres i temabaserede kollektioner af farver og mønstre, hvor der som regel er 8 forskellige varianter i hver kollektion.

OPAL kollektion: Fabelagtigt Potpourri. Foto: Gepard Garn (DK importør af OPAL).

OPAL kollektion: Fabelagtigt Potpourri. Foto: Gepard Garn (importør af OPAL)

 

Så meget kan du få ud af 1 nøgle OPAL strømpegarn…

100 gram (4-trådet) OPAL strømpegarn, rækker til 1 par herresokker – eller – 2 par damesokker… For eksempel: Jeg kan altså få 2 par sokker (størrelse 38) ud af 1 nøgle OPAL strømpegarn, ved at have 56 masker på pindene – og ved at strikke dem maximalt 18-19 cm lange (målt fra øverste ribkant til hæl). Se fotoet foroven, af dette efterårs første par sokker og det halve nøgle OPAL – klar til par nr. 2.

PS: Får du alligevel rester af strømpegarnet – og det gør du nok 🙂 – så klik videre her på bloggen, hvor du kan finde blogindlæg med tips til hvordan man forvandler små rester strømpegarn til multistribede reste-sokker – eller se blogindlægget om de frivillige fra Varmestuestrik, som meget gerne aftager garnrester af alle slags!

God fornøjelse med strømpestrikkeriet!

Marianne Porsborg v/Doggerland Design

sokkestrik

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).