Sjal i hæklekit: garn og opskrift til hækling af stort sjal, model: EIREANN

Sjalet Eireann – fra Doggerland Design

Sjalet Eireann – i pakke med garn og opskrift, til hækling af et langt, klassisk sjal med frynser. Sjalet er designet af Marianne Damgaard Porsborg i 2014, og hækles i blød peruviansk højlandsuld.

Hæklekit, garn og opskrift til hækling af stort sjal med frynser i blød uldgarn. Design og foto: Doggerland Design

Eireann sjal – snit og mønster…

Sjalet er trekantet, og helt enkelt og klassisk i stil og mønster. Det hækles med et nemt stangmaskemønster og afsluttes med frynser – eller uden, som du har lyst. Sjalet er designet så langt, at du kan rulle det lidt foroven ved brug, og altså få varme og god glæde af uldens egenskaber på nakke og skuldre, og også lidt lune på ryg og læn.

Hæklet sjal med frynser, uldgarn og opskrift i hæklekit fra Doggerland Design, model Eireann

Blød og sprød peruviansk uld…

Med dette hæklekit, hækles Eireann sjalet i den skønne uldgarn Pernilla fra Filcolana, som er spundet af fin højlandsuld fra Peru (100% ren ny uld). Garn og mønster hækles lidt løst på en hæklenål nr. 4, for at udnytte uldens gode egenskaber: varme og ventilation – som kan opnås selv i tynde eller “hullede” stykker tøj som et hæklet sjal.

Pernilla uldgarn, højlandsuld fra Peru, til strik og hækling, fx hæklekit Eireann, stort trekantet sjal med frynser

Eireann – om navnets betydning og oprindelse

Navnet Eireann er et sjældens irsk pigenavn, afledt af det gæliske ord for Irland – Eire. (kilde: behindthenames.com, 2018). Navnet er valgt fordi det forbinder Irland med Storbritannien og de nordiske lande – i kombinationen af ordet “Eire” og navnet “Ann” – hvor Ann jo indgår i MANGE navne på tværs af disse lande, og altså også på tværs af det gamle forhistoriske landområde, Doggerland…

Hæklekit Eireann fra Doggerland Design. Garn og opskrift til hækling af stort sjal med frynser i uldgarnet Pernilla

Vaskeanvisning – sådan vasker og behandler du Eireann sjalet

Sjalet skal håndvaskes og liggetørre – og endelig ikke vaskes for ofte. Luft blot dit Eireann sjal en gang imellem, og vask det måske 1 gang om året. Generelt er det nemlig sådan, at strikket og hæklet tøj i god uld – ikke behøver at blive vasket så ofte. God uld, ofte betegnet som “ren ny uld” – har en selvrensende effekt. Kort fortalt, “kaster” god uld altså urenheder af sig, og denne effekt kan udnyttes ved blot at lufte det håndstrikkede en gang imellem. Se gerne mere om vask af uldtøj – her 🙂

Garn, garnkits og tilbehør til strik og hækling online i webshoppen garnkits.dk

God fornøjelse – og slid dit Eireann sjal med helse!

Copyright: Marianne Damgaard Porsborg, Doggerland Design

Jægerspris, den 13. september 2018

doggerlanddesign

Indehaver af strikdesignfirmaet Doggerland Design, shoppen garnkits.dk og butikken Garnhytten i Frederikssund. Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education). Tidligere uddannet tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *