Strikkekit: Bolero med perlerib, i tyk islandsk uld – model LÉAN

Bolero: strikkekit Léan – fra Doggerland Design

Boleroen Léan, eller sjælevarmer – som mine bedstemødre ville kalde den, strikkes i tyk, blød islandsk uld, med dette garnkit fra Doggerland Design. Opskrift af Marianne Damgaard Porsborg, 2016.

Bolero, garn og strikkeopskrift i kit - Lean, fra Doggerland Design

Lean – snit, facon og opskrift

Lean boleroen strikkes helt enkelt, i et stykke på tværs, fra det ene ærme til det andet. Den strikkes i perlerib-mønster, med 3/4 lange og vidde ærmer – og er bare skøn at putte sig i, sommer og vinter 🙂 Og med sommer, mener jeg naturligvis mest på kølige sommeraftener, når man stadig har lyst til at være ude, men hvor aften – eller nattekulden bidder lidt.

Når boleroen er strikket færdig, monteres den ved at sy ærmerne sammen, så der opstår et “hul” til kroppen/ryg.

Jeg bruger iøvrigt selv boleroen meget om vinteren, især om aftenen – når jeg sidder og strikker, da jeg ellers godt kan blive lidt kold på skuldrene og i nakken. Boleroen giver mig nemlig både varme og god bevægelsesfrihed, til fx at strikke.

Bolero i islandsk uldgarn Bulkylopi, perlestrikket sjælevarmer Lean fra Doggerland Design

Den viste model er strikket i størrelse Large, da min datter Lea og jeg (se fotos) gerne vil have boleroen lidt stor, så den varmer langt ned på ryggen og kan få et opsmøg på ærmerne. Du kan naturligvis sagtens vælge en størrelse der passer, eller er lidt mindre – og så selv regulere boleroens “hul” så det passer til dig.

Tyk islandsk uldgarn Bulkylopi fra Istex. Til strik af børneanorakken Kelly 1 fra Doggerland Design

Strikkes i tyk islandsk uld…

Lean strikkes i den tykkeste af de islandske uldgarner: Bulkylopi. Bulkylopi er spundet let og luftigt, af 100% ren ny uld – og er blød og lækker! Boleroen strikkes rimelig hurtigt og nemt på tykke pinde. Bulkylopi føres i 8 naturfarver, klassiske og flotte!

Bolero, garn og opskrift i kit fra Doggerland Design, sjælevarmer Lean.

Léan – om navnets betydning og oprindelse

Navnet Léan er den irske version af navnet Helen (kilde: behindthenames.com, 2018). På irsk skrives navnet med é – men kan også skrives uden accent aigu over e’et. Lean – er måske bare mere dansk, og det er også helt OK.

Vaskeanvisning – sådan vasker og behandler du boleroen

Lean skal håndvaskes – liggetørre og endelig ikke vaskes for ofte. Luft blot boleroen en gang imellem, gerne liggende, ude – i skyggen. God uld har nemlig en selvrensende effekt. Kort fortalt, “kaster” god uld urenheder af sig, og denne effekt kan udnyttes, ved blot at lufte det håndstrikkede en gang imellem. Se gerne mere om vask af uldtøj – her 🙂

Garn, garnkits og tilbehør til strik og hækling online i webshoppen garnkits.dk

God fornøjelse – og må du slide din Léan bolero med helse!

Copyright: Marianne Damgaard Porsborg, Doggerland Design

Jægerspris, den 1. oktober 2018

doggerlanddesign

Indehaver af strikdesignfirmaet Doggerland Design, shoppen garnkits.dk og butikken Garnhytten i Frederikssund. Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education). Tidligere uddannet tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).