Strikkekit: garn og opskrift til børneanorak med kængurulomme: KELLY 2

Børneanorak: strikkekit Kelly 2 – fra Doggerland Design

Anorakken Kelly 2 – er en skøn “hoodie” med stor kængurulomme, som strikkes i tyk og blød islandsk uldgarn. Anorakken har en tvilling, uden lomme – Kelly 1. Opskrift af Marianne Damgaard Porsborg, 2015.

Anorak med kængurulomme, strikkes med garn og opskrift i tyk islandsk uld, kit Kelly 2 fra Doggerland Design

Kelly 2 – snit og facon

Den skønne børneanorak strikkes på tykke pinde – rimelig hurtigt og rimelig nemt. Du kan strikke den i størrelse 92 til 158 cl. Kelly 2 er rummelig, med fin plads til leg og udeliv. Den er nem for børnene at trække over hovedet selv, og og den store kængurulomme er god til at varme hænderne i – eller gemme legetøj og andre gode sager…

Anorakkens hætte er designet lidt stor, så der ikke er noget der strammer, og så den ligger som en tyk lækker krave, når hætten ikke er trukket op over hovedet.

Anorak med kængurulomme, strikkes i Bulkylopi islandsk uld, garnkit Kelly 2, online i shoppen

Strikkes i tyk islandsk uld…

Kelly 2 strikkes, som sin tvilling Kelly 1 – i den tykkeste af de islandske uldgarner: Bulkylopi. Bulkylopi er spundet let og luftigt, af 100% ren ny uld – blød og lækker! Anorakken strikkes på tykke pinde, og da Bulkylopi er nem at strikke med, selvom den er tyk og lidt tung, får du hurtigt strikket Kelly 2. Bulkylopi føres i 8 naturfarver, klassisk og flotte farver!

Tyk islandsk uldgarn Bulkylopi fra Istex. Til strik af børneanorakken Kelly 1 fra Doggerland Design

Brug også anorakken når den lille skal sove ude…

Uld er guld – også når de små skal sove ude! Derfor kan du med fordel give de små børn anorakken på når du skal sove ude. Måske kan du også strikke den lidt for stor, så ærmerne kan virke som vanter, og den store hætte, som ekstra læ omkring den lilles hoved.

Bulkylopi tyk islandsk uldgarn fra Istex. Foto: Doggerland Design

Kelly – om navnets betydning og oprindelse

Ordet Kelly skulle efter sigende betyde livlig, krig – eller aggressiv (kilde: behindthenames.com, 2018). Jeg vælger (naturligvis) at tillægge navnet betydningen “livlig” – som glade børn i leg. Det passer så godt til Kelly-modellerne.

Vaskeanvisning – sådan vasker og behandler du børneanorakken

Kelly 2 skal håndvaskes – liggetørre og endelig ikke vaskes for ofte. Luft blot anorakken en gang imellem, gerne liggende, ude – i skyggen… God uld har nemlig en selvrensende effekt. Kort fortalt, “kaster” god uld urenheder af sig, og denne effekt kan udnyttes, ved blot at lufte det håndstrikkede en gang imellem. Se gerne mere om vask af uldtøj – her 🙂

Børnestrik, garn og opskrift i pakke/kit. Strik til børn med garnkits fra Doggerland Design

God fornøjelse – og må din baby slide sin hoodie med helse!

Copyright: Marianne Damgaard Porsborg, Doggerland Design

Jægerspris, den 30. september 2018

doggerlanddesign

Indehaver af strikdesignfirmaet Doggerland Design, shoppen garnkits.dk og butikken Garnhytten i Frederikssund. Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education). Tidligere uddannet tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).