Strikkekit: garn og opskrift til baby- og børneanorak i tyk islandsk uld: KELLY 1

Børneanorak: strikkekit Kelly 1 – fra Doggerland Design

Børneanorakken Kelly 1 – en skøn “hoodie” som strikkes i tyk og blød islandsk uldgarn. Anorakken har en tvilling – Kelly 2, med kængurolomme. Opskrift af Marianne Damgaard Porsborg, 2015.

Børneanorak i tyk islandsk uld, garn og opskrift i strikkekit Kelly 1 fra Doggerland Design

Kelly 1 – snit og facon

Denne lækre børneanorak, strikkes på tykke pinde – rimelig hurtigt og rimelig nemt. Du kan strikke den i størrelse 92 til 158 cl. Kelly 1 er rummelig, med god plads til leg og udeliv. Den er nem for børnene at trække over hovedet selv, og er derfor et godt overtøj til aktive børn.

Anorakkens hætte er designet lidt stor, så der ikke er noget der strammer, og så den ligger som en tyk lækker krave, når hætten ikke er trukket op over hovedet.

Strikkes i tyk islandsk uld…

Kelly 1 børneanorak strikkes i den tykkeste af de islandske uldgarner: Bulkylopi – spundet let og luftigt, af 100% ren ny uld – blød og lækker! Den strikkes på tykke pinde, og da Bulkylopi er nem at strikke med, selvom den er tyk og lidt tung, får du hurtigt strikket anorakken.

Selvom Kelly 1 altså strikkes i tyk uldgarn, er anorakken dog ikke “for varm”. Det skyldes at god uld blandt andet har den egenskab, at det regulerer kroppens temperatur, ved at transportere sved væk fra kroppen, og samtidig holde på varmen.

Bulkylopi føres i 8 naturfarver, klassisk og flotte farver!

Tyk islandsk uldgarn Bulkylopi fra Istex. Til strik af børneanorakken Kelly 1 fra Doggerland Design

Brug også anorakken når den lille skal sove ude…

Uld er guld – også når de små skal sove ude! Derfor kan du med fordel give de små børn anorakken på når du skal sove ude. Måske kan du også strikke den lidt for stor, så ærmerne kan virke som vanter, og den store hætte, som ekstra læ omkring den lilles hoved.

Bulkylopi tyk blød islandsk uldgarn til babystrik og børnestrik, fx anorakken Kelly 1 fra Doggerland Design

Kelly – om navnets betydning og oprindelse

Ordet Kelly skulle efter sigende betyde livlig, krig – eller aggressiv (kilde: behindthenames.com, 2018). Jeg vælger (naturligvis) at tillægge navnet betydningen “livlig” – som glade børn i leg. Det passer så godt til Kelly-modellerne.

Vaskeanvisning – sådan vasker og behandler du børneanorakken

Kelly 1 skal håndvaskes – liggetørre og endelig ikke vaskes for ofte. Luft blot anorakken en gang imellem, gerne liggende, ude – i skyggen… God uld har nemlig en selvrensende effekt. Kort fortalt, “kaster” god uld urenheder af sig, og denne effekt kan udnyttes, ved blot at lufte det håndstrikkede en gang imellem. Se gerne mere om vask af uldtøj – her 🙂

Børnestrik, garn og opskrift i pakke/kit. Strik til børn med garnkits fra Doggerland Design

God fornøjelse – og må din baby slide sin anorak med helse!

Copyright: Marianne Damgaard Porsborg, Doggerland Design

Jægerspris, den 30. september 2018

doggerlanddesign

Indehaver af strikdesignfirmaet Doggerland Design, shoppen garnkits.dk og butikken Garnhytten i Frederikssund. Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education). Tidligere uddannet tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).