ETAIN strikkekit – garn og opskrift til feminin damestrik i alpaka og uld

Strikkekit Étain- fra Doggerland Design

Etain strikkekit- pakke med garn og opskrift, til strik af en enkel, fin bluse til damer og unge piger. Etain blusen er designet af Marianne Damgaard Porsborg i 2015, og redesignet i 2018, til strik i uld og blød alpaka garn.

Damestrik, kit med garn og opskrift, alpaka og uld, model Etain fra Doggerland Design

Etain – snit, facon og opskrift

Uldblusen Étain er helt enkel i snit, facon og mønster. Den strikkes i glatstrikning, i 4 firkantede stykker, som nemt kan reguleres i mål og størrelse. Modellen er designet til at være lidt kort, og lidt oversize i vidden – med enkel og nem bådhals. Blusen strikkes på tværs, har 3/4 lange ærmer, og kan laves med eller uden de hæklede kanter.

Den enkle model passer alle, og kan strikkes i størrelse XS/S og op til XL/XXL. Da den som sagt er helt enkel og firkantet i snit og mål, kan den nemt laves større eller mindre, kortere eller længere. Strik blot med færre eller flere masker eller pinde.

Garn og opskrift til nem feminin damestrik, uld og alpaka garn. Doggerland Design

Fusion af uld og alpaka…

Étain blusen strikkes af den entrådede islandske uldgarn Einband (100% ren ny uld) fra Istex, og den bløde alpaka Indiecita (100% alpaka) fra Filcolana – sammen. Kombinationen af de to forskellige garner, giver på een gang en lethed, fylde, blødhed og varme – som er skøn og god for alle. Ved første vask “fusionerer” Einband og Indiecita så fint – læs mere længere nede.

100% alpaka og 100% islandsk uld, strikkes sammen i dameblusen Etain fra Doggerland Design

Étain – om navnets betydning og oprindelse

Navnet Étain er irsk og er muligvis afledt af det old-irske ord “ét” som betyder misundelse. Étain er også navnet på den kvindelige gud for solen og heste, i irsk mytologi (kilde: behindthenames.com, 2018). Er der noget jeg holder af, udover min dejlige familie og mit arbejde, så er det netop solen og heste. Derfor: Étain.

På irsk skrives navnet altså med É – men kan også skrives uden accent aigu over e’et. Etain – er måske bare mere dansk, og det er også helt OK.

Einband uldgarn og Indiecita alpaka strikkes sammen til nem feminin damestrik, online i shoppen garnkits.dk

Vaskeanvisning – sådan vasker og behandler du din nye bluse

Étain bør håndvaskes – liggetørre og endelig ikke vaskes for ofte. Luft blot din nye bluse en gang imellem, gerne liggende, ude – i skyggen… God uld og ren alpaka, har nemlig en selvrensende effekt. Kort fortalt, “kaster” god uld urenheder af sig, og denne effekt kan udnyttes, ved blot at lufte det håndstrikkede en gang imellem.

Som nævnt fusionerer de to forskellige garner ved første vask og brug. Det sker blandt andet fordi Einband uldgarnet “åbner” sig ved første vask, og samtidig nærmest smelter sammen med alpaka garnet. Derfor anbefaler jeg at du giver blusen en hurtig men nænsom vask inden du tager den i brug. Se gerne mere om vask af uldtøj – her 🙂

Garn, garnkits og tilbehør til strik og hækling online i webshoppen garnkits.dk

God fornøjelse – og slid din Etain bluse med helse!

Copyright: Marianne Damgaard Porsborg, Doggerland Design

Jægerspris, den 25. september 2018

doggerlanddesign

Indehaver af strikdesignfirmaet Doggerland Design, shoppen garnkits.dk og butikken Garnhytten i Frederikssund. Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education). Tidligere uddannet tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *