Sorcha opskrift – en skøn rullekravesweater

Sweateren Sorcha kan strikkes rimelig hurtigt, med lidt tykt garn – på tykke pinde. Den er klassisk i snit og form, passer alle – og går aldrig af mode. Sorcha strikkes frem og tilbage, hvilket giver nogle fordele i forhold til snit og form. Desuden er det lettere og mindre belastende for hænder og håndled, at strikke frem og tilbage, fx på en 60 cm rundpind i god bambus.

Rullekravesweateren Sorcha strikke i Alafosslopi uldgarn med opskrift fra Doggerland Design

Opdateret opskrift til download

Her i sommeren 2024 har jeg opdateret Sorcha strikkeopskriften, og har også udvidet antal størrelser som sweateren kan strikkes i. Nu kan den strikkes i størrelse XS/S til 2XL/3XL. Bemærk, modellen er rummelig og går over to størrelser pr. størrelse. På den måde kan du vælge om den skal sidde lidt til, eller være “loose”. Den er til salg og download i shoppen – Doggerland Design.

Når du køber Sorcha eller en anden af mine strikkeopskrifter i shoppen, kan du komme igang med det samme, ved at have den på din telefon. Du kan også printe opskriften og tage den med i din garnbutik.

Du kan se og købe Sorcha opskriften direkte – her.

Forskellige garnforslag til Sorcha sweateren

Den første Sorcha rullekravesweater blev strikket i det tykke islandske uldgarn Alafosslopi fra Istex. Det føres i et hav af farver, giver en god struktur og holdbarhed, og holder dig varm – længe.

Hvis du ikke er til uld, eller bare vil have den i et blandingsgarn som er blødere end islandsk uld, kan du også det. Herunder har jeg fx strikket den i dobbelt Venezia fra Mayflower, som er et superblødt “tubegarn” med økologisk bomuld og 30% uld. Farven er varm fin orange – Mayflower nr. 23, Rust.

Se de skønne farver og køb eventuelt garnet direkte hos Mayflower – her.

Vil du strikke en tyndere Sweater – få gratis opskrift

Sorcha Sweateren strikkes på pind 6-7 mm. Hvis det er for tykt til dig eller den du vil strikke til, er der andre muligheder! Du kan enten finde andre opskrifter i shoppen Doggerland Design til tyndere garn, eller går ind her på bloggen, og få en gratis strikkeopskrift til en helt enkelt unisex sweateropskrift.

God fornøjelse og glædeligt genhør!

Marianne Porsborg v/Doggerland Design

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *