Pandebånd – strik det selv med gratis opskrift

Gratis strikkeopskrift til nemt pandebånd i uldgarn. Design og opskrift: Marianne Porsborg v/Doggerland Design

For godt og vel 6 år siden, lavede jeg en gratis opskrift til et nemt, strikket pandebånd. Opskriften ligger her på bloggen, og selvom jeg ikke længere sælger garn til pandebåndet og alle mine andre opskrifter, er du naturligvis meget velkommen til at bruge den.

Strik selv – måske med garnrester

Gå til pandebåndsopskriften – her!

Pandebåndet strikkes rundt som rør, på rundpind og med ribstrik, og kan varieres i bredde ved at strikke rører kortere eller længere. Det monteres til sidst ved sammensyning. Jeg har designet og strikket familiens egne pandebånd i tyndt uldgarn. Nogle lavede jeg i Shetlandsuld som vist på fotos, og andre i tynd merinould eller strømpegarn. Opskriften er til garn i en tykkelse som passer til ribstrik på pind 2,5 mm.

Hvis du strikker med fx tynd merino uldgarn får du et meget elastisk pandebånd der sidder godt fast på hovedet. Merinould er min personlige favorit, men som sagt, kan andet garn også bruges, og måske har du nogle gode rester du kan bruge til det.

Et tip…

Hvis du strikker med uldgarn som ikke er så elastisk som merinould, kan du strikke tynd elastiktråd (usynlig) med ind i pandebåndet, eller lægge et elastikbånd (bukseelastik) ind i midten, inden du syr det sammen.

God fornøjelse! Kh Marianne

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *