Nyhedsbrev: Lidt om forårsmoden 2016 – og farver, strik og hækling!

Sukker efter sommer og sol… Den nyeste udgave af modemagasinet Elle ligger idag så fint og fristende på mit spisebord… Suk – forår, sommer og sol – føles langt væk, på sådan en blæsende januar-dag som i dag, men med det nye Elle og en varm kop te, ja – så kan man jo bare dagdrømme sig til varmere og lysere tider!

Sammen med denne måneds magasin, fulgte også Elles Trendbibel – et tillæg fuld af flotte fotos fra de internationale modehuses seneste kollektioner… Skønne farver og fine nye snit og detaljer, varsles for den kommende mode: forår/sommer 2016.

Som tekstilformgiver og selvlært strikdesigner, er det altid utrolig inspirerende, at se på det seneste nye fra de store modehuse. Vel vidende, at en del af det Haute Couture tøj, eller danske designertøj som f.eks. Elle viser frem, måske enten ikke falder i danskernes smag før til næste år, eller er i en prisklasse der ikke matcher de flestes pengepung – så kan man alligevel godt få noget ud af at nærstudere magasinet, hvis man er modeinteresseret, lidt fantasifuld og kreativ.

Det spraglede og pastellerne… F.eks. kan man notere sig den nye modes farveskalaer, som i kommende sæson, primært kører i to spor. Tommy Hilfiger, Gucci og Dolce & Gabbana lancerer det spraglede, mønstrede, glade – og måske vilde farvevalg: med græsgrøn, postkasserød, solgul og marineblå – mikset som striber, med etniske mønstre, blomster og print… Chanel og Stella McCartney m.fl. kører til gengæld fuld skrue på de smukke pasteller, kombineret i klassiske snit og fejende, lette flæser en masse! Og endelig er den altid sikre: Sort og Hvid – i blonder, tern og ensfarvet!!

Det spraglede og pastellerne… og strik… I både garn webshop og Garnhytte kan du meget snart finde både opskrifter og garn der matcher den nyeste mode, som den er præsenteret her i min udmyge tolkning af Elles nyeste Trendbibel. Jeg har nemlig valgt at bestille sommergarner hjem, både fra den spraglede palet og en bred vifte af de smukke pasteller… og hvid, hvid og hvid – som jeg ser som et sikkert “farve”valg i år!

Brug det du har…. og… Personligt, elsker jeg supplere mit tøjkøb med dels, at købe tøj i genbrugsbutikker, dels (naturligvis) at sy og strikke selv. Når jeg har tid, eller tager mig tid, river jeg mindst  et par gange om året en uge ud af kalenderen, hvor jeg bare syr og syr… med symaskine (et kapitel for sig, som I kan få en anden gang) og stof allevegne i stuen og… Tidligere: syede jeg mest til ungerne 🙂 nu: mest til mig selv. Samtidig, tænker jeg de nye tendenser ind i min eksisterende garderobe (der pt. er lille – af økonomiske årsager, som studerende og iværksætter) – og med et hurtigtstrikket smalt kilometer-halstørklæde, en hæklet hat, et flettet bælte, nye knapper på en gammel skjorte, et par hæklede blomster som “lapper” over fiktive eller uheldige huller i yndlings sommerkjolen o.s.v. – kan jeg hurtigt føle mig lidt rigere og lidt smartere, end jeg egentlig er 🙂 Måske gør du det samme?

Modestrik… og hækling… De nye/kommende forårs-strikkeopskrifter er på mange måder klassikere med et tvist. Det vil sige, at der kommer søde toppe, T-shirts, cardigans og bluser, som nok kører i den sikre stil med klassiske snit, men med nye mønstre og de moderne farver – kan man altså hurtigt strikke sig til smart modetøj, uden det koster spidsen af en jetjager… Apropos Elle, så har Tommy Hilfiger iøvrigt en flot kollektion fuld af hæklede sager, i spraglede farver og mønstre: bøllehatte, bikinier, badedragter, cardigans, “netundertrøjer” (Onslow, rest in peace) og sommerkjoler – så smart! Den kollektion vækker søde minder fra mine teenageår i det forrige årtusinde, hvor jeg – 10 kilo slankere og med masser af mod på at klæde mig anderledes end de fleste – hæklede en pastel gul mini-bikini til migselv… Der var ikke et øje tørt 🙂 Flot og fræk er Tommy Hilfigers hæklede kollektion ihvertfald, og jeg håber der er mange, som tør følge i dette spor, og hækle – OG – gå med hjemmelavet tøj og badetøj i denne friske “nye gamle” hæklede stil! Selv, holder jeg mig nok til at hækle en stribet bøllehat -og en “flippet” cardigan i de spraglede, nye farver 🙂 Men vi får se!

Mere nyt om modefarver, garn, strik og hækling følger – snart!

Drømmende glade hilsner,

Marianne Porsborg v/Doggerland Design

 

Tekst inspireret af Elle Trendbibel, marts 2016 “Classy & Classic”. Se eventuelt mere på: hjemmesiden elle.dk

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).