Strikdesign i 2022 – et tilbageblik og nyt håb!

Året 2022 blev et både-og år. Strikdesign skulle have været den helt store opgave, men sådan blev det ikke helt. Året startede som planlagt, med lukning af butik Garnhytten i Frederikssund (læs gerne mere her) og med en slags sabbatår i vente. Men krigen i Ukraine ændrede mange ting, blandt andet også mine planer for Doggerland Design.

Årene i Garnhytten var travle, på godt og ondt (under corona tiden) – heldigvis mest godt. Dog havde jeg så travlt, at jeg næsten aldrig nåede at designe nyt og lave opskrifter. Det hele drejede sig mest om salg og salgsrelaterede opgaver. Det klager jeg bestemt ikke over, for det er dejligt at have travlt. Men at have så travlt, at jeg næsten heller ikke selv havde tid til strik, design og fordybelse, gjorde noget ved mig.

Så da lægerne anbefalede mig at finde noget andet at lave end at knokle i en travl butik, besluttede jeg at lukke Garnhytten og vende tilbage til design i 2022. Sådan i store træk. Men det gik ikke som planlagt.

Garn, garnkits og tilbehør til strik og hækling online i webshoppen garnkits.dk

Nye designs og opskrifter i 2022

Planen var altså, at få tid og ro i 2022 til fordybelse i design igen. Listen var lang, men uro og bekymringer over krigen i Ukraine og den stigende inflation betød, at jeg aldrig rigtig fandt den ro der skulle til. Det blev til en del, dog – men i min optik, i småtingsafdelingen.

Gratis strikkeopskrift til håndledsvarmere med hulmønster i tynd uldgarn. Doggerland Design

Småting – i bogstavelig forstand små ting, i form af huer, en halsedisse, tehætte, sokker og hjemmesko mv. Den slags. Som da jeg kort tid før åbningen af Garnhytten i 2018 fik lavet en nem (gratis) opskrift på håndledsvarmere og en halsedisse. Dette sæt blev lavet i tynd Shetlandsuld, i retrostil med et fint hulmønster som min mormor ville have elsket. Se opskriften – her!

Nu også opskrifter til download

Lidt nyt er der dog sket, udover design af en række små opskrifter. Shoppen garnkits.dk blev frisket op, og mine egne opskrifter kan nu købes til download, og uden garnkøb. Det er ikke alle opskrifter som jeg har nået at lægge op i shoppen, men du kan se og købe de fleste – her!

2023 – nye planer

I år – hvor inflationen og krigen desværre stadig er igang, skifter jeg spor igen. Der skal nye, positive ting til i mit liv – også mere strik, men mere om de nye planer, en anden gang.

Kh Marianne

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).