Om Doggerland Designs strikkekits…

Strikkekits online fra Doggerland Design

…Mine strikkekits og opskrifter til salg i Garnhytten, designes ud fra følgende målsætning: “Doggerland Design forener fortidens mønstre og “evighedens” materialer med nutidens mode – i design der mikser strikketraditioner fra Danmark, det øvrige Norden, Storbritannien og Irland – altså: strikdesign på tværs af det forhistoriske landområde: Doggerland i Nordsøen”. Denne beskrivelse er, kort fortalt, netop essensen i designet af mine strikkekits.

Strikkekits fra Doggerland Design designes og forhandles af Marianne Porsborg online i shoppen Doggerland Design og i Garnhytten Jægerspris

Jeg designer primært helt enkle designs og strikkekits, hvor enkeltheden i mine opskrifter mest består i brug af enkle mønstre: strukturmønstre, ribstrikkede mønstre og enkle, men gerne fine og feminine, snit.

Som uddannet Tekstilformgiver og håndarbejdslærer med speciale i design og projektstyring tænker jeg opskrifter og strikkekits som var det et stykke tøj der skal designes. Det betyder, at jeg i min idéudvikling først tilskærer modellen, og tænker snit, tilskæring og figurlinjer ind i det mønster jeg vælger til opskriften.

Fra idé til færdig model – hoved og hånd

Det første arbejde foregår i tankerne, hvor jeg “tegner” modellen i mit hoved – dernæst tegner en modeltegning på papir og sætter mål på modellen. Til sidst: skriver jeg opskriften, ved at jeg samtidig “strikker” modellen i tankerne. Afslutningsvis bliver den fysisk prøvestrikket af mig selv, gode veninder eller familie. Måske skal opskriften rettes til, og i værste (men heldigvis sjældne) tilfælde: laves lidt om.

Simplicity is not a simple thing!

Charles Chaplin sagde ovenstående engang – og jeg er helt enig! Enkelthed – er ikke altid enkelt, nemt eller simpelt. Enkelthed, i strik og håndarbejde – eller håndværk, i det hele taget – kan altså sagtens være enkelt og fint i sit udtryk, men stadig kompliceret i sin udførsel og formgivning.

Struktur- og hulmønstre af enhver slags, er mine foretrukne mønstre til strik. Det betyder, at jeg som en rigtig fagnørd, elsker at fordybe mig i, og bruge timevis med, min gamle og slidte “grundbog” med alverdens struktur- og hulmønstre, imens jeg tænker mønstrene ind i nye designs, nye snit….

Nye designs, betyder ikke nødvendigvis, at jeg prøver at opfinde den dybe tallerken, hver gang. Men det er spændende formgivningsmæssigt,  at lege og eksperimentere med nye kombinationer, nye mønstre og nye snit – til gamle klassiske modeller.

Hvorfor Doggerland Design?

Historien om hvorfor jeg valgte “Doggerland” som navn til min virksomhed uddybes i blogindlægget om “min irske forbindelse…” – men overordnet set, betyder mit valg af Doggerland, som beskrevet indledningsvist, at jeg holder rigtig meget af de fælles mønstre og strikketraditioner vi har, på tværs af Nordsøen – fra Irlands vestkyst til Sveriges østkyst!

Aran-mønstre og andre snoningsmønstre, Guernsey og Jersey fiskertrøjer – og de fine Shetlandske hulmønstre er dybt fascinerende og inspirerende. På hjemmefronten, er f.eks. de gamle danske “Falster-trøjer” eller “nattrøjer” om man vil, med fine, enkle strukturmønstre, også meget inspirerende.

Doggerland Designs kollektioner

Doggerland Designs kollektioner af opskrifter og garnkits vil hele tiden blive udviklet og fornyet. Temamæssigt, arbejder jeg til en start med “Gypsy” som den lidt flippede, eksperimenterende kollektion – “Cosy” som den “tykke”, hyggelige, varme og rolige kollektion – “Kids” er naturligvis kollektionen med garnpakker/strik til børn – og snart, kommer der også en “Comfy kollektion – med en samling af mine opskrifter på sjaler, huer, halstørklæder, futter, halsedisser og meget andet godt strikket- eller hæklet tilbehør.

Kollektionerne er iøvrigt mest af alt min “gruppering” af opskrifter og garnkits. I shoppen er strikke- og hæklekits nemlig inddelt efter brugerne – altså kits til damer, herrer, baby- og børn samt hæklekits.

Velkommen i shoppen: https://doggerlanddesign.dk/ og garnkits.dk

Marianne Damgaard Porsborg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *