Strik restesokker, og om arvegods og tid til eftertanke!

Reste-sokker, garn, strik, arvegods og tid til eftertanke…

Som jeg har skrevet om før, elsker jeg at udnytte garnrester til det sidste. Med andre ord, holder jeg meget af at forvandle nyt garn og rester, til hjemmestrikkede sokker til familien og migselv. I mange år har jeg strikket “almindelige” sokker af 4-trådet OPAL og Froehlich strømpegarn. Men inden for de sidste par år, er det også blevet til en del ragsokker i den stærke islandske ragsokkegarn Hosuband.

Brug dine rester til gode “gratis” sokker…

Når jeg strikker ragsokker i herrestørrelser, bruger jeg næsten altid omkring 150 gram garn til et par. MEN – en gang imellem får de lidt mere længde på skafterne, og så ender jeg jo hurtigt op med rester…

Og som sagt, skal gode rester ikke gå til spilde hjemme hos os. Reste-sokkerne på fotoet er lavet med 4 forskellige rester Hosuband ragsokkegarn. De er måske ikke det kønneste par, men på en eller anden sjov måde, varmer de lidt ekstra når jeg ved, at de er lavet af rester jeg måske ville have kasseret.

Ragsokker strikket i rester af det islandske ragsokkegarn Hosuband fra Istex

Reste-ragsokker i Hosuband på min mormors gamle Hardangerdug. 2018.

Arvegods…

Den fine dug på fotoet er iøvrigt en jeg arvede sidste år. Jeg kan desværre ikke huske om det er min mormor som har syet/broderet dugen med det klassiske Hardangermønster, men flot er den stadig – og som med så meget andet dejligt arvegods, vækker den gode minder fra mine bedsteforældres hjem.

Arvegods og håndarbejde… Én ting har arvegods man holder af og håndarbejde til fælles, nemlig at tankerne nemt drejes i retning af gode minder, når man enten fx finder en gammel arve-dug frem, eller når man arbejder kreativt med hænderne, på den ene eller anden måde. Måske er det bare mig som er “sær” i den retning, men jeg nyder at bruge gamle ting til hverdag og fest – både arvegods og ting jeg har fundet i genbrugsbutikken eller på loppemarked, og især arvegodset, vækker minder – og får mig ofte til at stoppe op og tænke efter, også i min super travle og dejligt aktive hverdag.

Noget helt andet er, at imellem alle mine alsidige gøremål i hverdagen – med design- og konstruktionsarbejde, modelopstrik, webshop- og salgsarbejde, butiksindretning, kundevejledning, markedsføring og skriverier – er det faktisk skønt at blive “grounded” med en omgang helt-nede-på-jorden reste-strik 🙂

/Marianne Damgaard Porsborg

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).