Strik og garn – nu også på Instagram

Flere og flere danskere deler deres oplevelser med strik og andet håndarbejde på de forskellige sociale medier. Det synes jeg er en spændende udvikling, for det giver ikke blot folk mulighed for, at man kan dele opskrifter, erfaringer – sorger og glæder omkring håndarbejde med ens nærmeste – for nu har alle med en computer og/eller en mobiltelefon også mulighed for, at dele det hele, med fremmede fagfæller via de sociale medier…

Fremmede, altså ukendte Facebook-venner og folk man f.eks. følger på Twitter og Instagram – er jo i bund og grund, blot venner man ikke har mødt endnu, i den virkelige verden 🙂 Og venner, kan man dele mange ting med, også gode råd om håndarbejde, strikke- og hækleopskrifter man selv holder af o.s.v.

For nyligt havde jeg en kunde i min lille hjemme-garnbutik, som ikke blot ville købe Shetlandsuld i flere farver til sig selv, men som også skulle handle for en anden, der ikke havde mulighed for at besøge min butik den dag. På “distance” og ved hjælp af mobiltelefonens kamera og mikrofon, tog kunden fotos af de forskellige garner, som hun måske skulle købe med til sin veninde, imens de havde en samtale over mobilen, om garnernes farver, kvalitet, tykkelse, pindestørrelse o.s.v. Hurtigt og smart, fordi kunden som ikke var til stede, alligevel følte at hun på den måde var “med” i butikken. Mobiltelefoner og de sociale medier kan altså en masse, som man bestemt ikke skal kimse af blot fordi man, som jeg, beskæftiger sig med gamle håndværk og håndarbejder.

Håndens arbejde har dog altid været tæt forbundet med føle-sansen, synet og naturligvis, håndens “fornemmelser”. Måske netop derfor har mange haft lidt svært ved netop at handle garn og strikkekits på internettet? – men med de nye gode hjemmeside-designs, blogs, webshops og de sociale medier, kan man som garnkunde efterhånden få en rigtig god “fornemmelse” af garn og strik, ved flere og mere detaljerede fotos af varerne på internettet, og ved andre folks anbefalinger, forklaringer, råd og vejledning via de sociale medier mv.

Doggerland Design er naturligvis med på moden 🙂 og er derfor også at finde, ikke bare her på bloggen og på Facebook, men nu også på Instagram. I shoppen og på Facebook lægges fra tid til anden gratis opskrifter ud, og på Instagram lægges fotos og små kommentarer ud…

Brug gerne Doggerland Designs sociale medier! Du er naturligvis hjertelig velkommen til at lægge dine egne opskrifter ud på Doggerland Designs Facebook-side, til andres fornøjelse og glæde – eller dele fotos af dine håndarbejdsprojekter med mig på Instagram!

Mange hilsner

Marianne Porsborg

v/Garn webshoppen Doggerland Design

Traestub, ramslog, strik og garn hos Doggerland Design

Strikdesign og opskrifter fra Doggerland Design

Indehaver af firmaet Doggerland Design og webshop i samme navn. Marianne er uddannet Cand.pæd. i Generel Pædagogik (Master of Arts /Education), Tekstilformgiver, håndarbejdslærer og All-round kontorassistent (logistik).